Spike Lee gebruikt crowdfunding voor nieuwe film

Spike Lee schakelt crowdfunding in om zijn nieuwe film gefinancierd te krijgen. Hij probeert via de website Kickstarter 1,25 miljoen dollar bij elkaar te kunnen sprokkelen. 

De regisseur heeft het project maandag online gezet en de teller staat inmiddels op bijna vijftigduizend dollar.

"Het filmklimaat is veranderd", zegt Lee in het promotiefilmpje op de website van Kickstarter. "Voor een onafhankelijk filmmaker is de enige manier om jouw visie op het scherm te krijgen zelf het geld op tafel te leggen." Daarom schakelt Lee de hulp van zijn filmpubliek in. "Help me alsjeblieft mijn nieuwe film te maken."

De nog titelloze film gaat over de verslavingsgevoeligheid van mensen. "Deze film gaat over de verslaving aan bloed", vertelt Lee. "Er zit ook veel seks in." Lee laat aan filmblad Variety weten dat het niet om een vampierfilm gaat.

Kickstarter

De Amerikaanse regisseur is geïnspireerd geraakt door de verfilming van de tv-serie Veronica Mars, die via crowdfunding 5,7 miljoen dollar bij elkaar kreeg. Acteur Zach Braff wist via Kickstarter 3,1 miljoen dollar op te halen voor zijn romantische komedie Wish I Was Here.

Voor de geldschieters valt er ook wat te halen. Zo krijgen mensen die meer dan 250 dollar storten een kaartje voor de première. Wie meer dan tienduizend dollar doneert, wordt door Lee mee uit eten genomen. Daarna mag de investeerder naast de regisseur een wedstrijd bekijken van zijn favoriete basketbalteam The Knicks.

Lee is een van de eerste bekende Hollywoodregisseurs die via crowdfunding een film hoopt te kunnen produceren. Zijn actiefilm Oldboy, een remake van de gelijknamige Zuid-Koreaanse film, komt uit in november.

Lees meer over:
Tip de redactie