Sacha Baron Cohen stapt uit Freddie Mercury-film

Het lijkt erop dat Sacha Baron Cohen toch niet Freddie Mercury gaat spelen in de biografische film over de leadzanger van Queen.

De drie nog levende bandleden hebben niet hun zegen gegeven aan de Britse acteur.

Volgens de Amerikaanse filmsite Deadline willen zij een film maken die geschikt is voor alle leeftijden, terwijl Cohen juist een rauwe film wil maken die alles vertelt over het roemruchte leven van de biseksuele zanger.

Cohen was al enkele jaren met het project bezig en had al Peter Morgan, bekend van Frost/Nixon, het scenario laten schrijven. Ook was hij al in gesprek met vooraanstaande regisseurs als David Fincher en Tom Hooper, met wie hij al Les Misérables maakte. Maar ook zij werden niet door de band geaccepteerd.

Enthousiast

Het nieuws is enigszins verrassend omdat tot voor kort iedereen enthousiast leek. Hooper had de regieklus al informeel geaccepteerd en in oktober plaatste gitarist Brian May nog een bericht op zijn website waarin hij blij vertelde over de voortgang van de film.

De nog titelloze film gaat over de jaren voorafgaand aan het legendarische optreden van Queen tijdens Live Aid in het Wembley Stadium in Londen, in 1985. De opnames hadden dit voorjaar van start moeten gaan zodat de film begin volgend jaar in première kon gaan. Het is nu de vraag of de film er überhaupt komt.

Tip de redactie