The Avengers 2 donkerder dankzij nieuwe vijand

Het vervolg op de superheldenfilm The Avengers zal mede dankzij de nieuwe vijand Ultron donkerder uitvallen dan het eerste deel.

Dat heeft regisseur Joss Whedon onthuld tijdens Comic-Con in San Diego.

De titel van het vervolg is The Avengers: Age of Ultron. Ultron (wiki) is in de stripboeken van Marvel een van de aartsvijanden van de superhelden.

Hij is een robot en daardoor is het science fiction-element meer aanwezig. "Dat maakt dat de film iets donkerder wordt dat het eerste deel", zegt Whedon.

De regisseur zegt dat hij altijd al Ultron zag als nieuwe vijand voor de tweede Avengers-film. "Ik ben juist verbaasd dat fans verrast zijn. Hij is al heel lang de aartsvijand in de stripboeken."

Afwijken

Hij benadrukt dat de verhaallijn zal afwijken van een recente strippenreeks met dezelfde naam. Ook zal professor Hank Pym, die in de eerste instantie Ultron heeft gebouwd, niet voorkomen in de film.

Dat karakter wordt uiteindelijk de superheld Ant-Man, die zich ook voegt bij The Avengers. Maar die zal dus niet in de film voorkomen. Wel krijgt hij een eigen film, die voor 2015 gepland staat.

De opnames van The Avengers: Age Of Ultron moeten in het voorjaar van 2014 beginnen. Deze vinden plaats in Londen. De film moet 1 mei 2015 in de bioscoop te zien zijn.

Bekijk het interview met Joss Whedon:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie