Cory Monteith is dinsdag gecremeerd in Vancouver. 

Bij het besloten afscheid van de Canadese Glee-acteur waren zijn familie en vriendin Lea Michele aanwezig, schrijft entertainmentwebsite TMZ. Grote afwezige was zijn vader, die tot zijn grote woede te laat werd ingelicht.

Het lichaam van Monteith, die overleed aan een overdosis heroïne en alcohol, is dinsdag vrijgegeven. Zijn moeder Ann besloot na een laatste groet te hebben gebracht met zijn vriendin Michele, eveneens te zien in de tv-serie Glee, en zijn broer Shaun om hem te laten cremeren.

Vader Joe Monteith, de ex-man van Monteiths moeder Ann, hoorde van de crematie nadat die al had plaatsgevonden. Hij is er "helemaal kapot" van dat hij geen afscheid van hem heeft kunnen nemen. "Ik heb altijd van mijn zoons gehouden en ik ga Cory heel erg missen."

Het lichaam van de Glee-acteur werd zaterdag op een hotelkamer gevonden. Maandag werd de autopsie verricht. Het was bekend dat Monteith kampte met een drugsverslaving en zich daar eerder dit jaar nog voor had laten opnemen in een afkickkliniek.