Het lijkt erop dat de fans van de sciencefictionfilm Prometheus hun hart binnenkort kunnen ophalen. Uitgeverij Dark Horse Entertainment maakt een stripverhaal gebaseerd op de film.

 "We werken aan iets wat de fans van Ridley Scotts film geweldig zullen vinden", zegt oprichter Mike Richardson mysterieus tegen het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

De stripstudio belooft binnenkort met een officieel persbericht te komen. Het lijkt waarschijnlijk dat de strip verdergaat waar Prometheus ophield. Veel bezoekers vonden het eind van de film erg abrupt of zelfs onbevredigend en vroegen zich af wat er daarna met de personages gebeurt.

Dark Horse publiceert al sinds 1988 strips over Alien, de film uit 1979 waar de vorig jaar verschenen Prometheus een prequel van is. Het hele idee van Alien vs. Predator, waarin de buitenaardse wezens uit de beide films het tegen elkaar opnemen, komt zelfs uit hun koker. In 2004 en 2007 verschenen bioscoopfilms gebaseerd op die stripreeks.

Invloed

Het is de vraag of een vervolg op Prometheus in stripvorm invloed heeft op het verschijnen van de eerder officieus aangekondigde vervolgfilm. Hoe dan ook is de 75-jarige Scott de komende jaren nog druk met andere projecten, waaronder een tv-film over het Vaticaan.