James Franco wil The Sound and the Fury van William Faulkner verfilmen. Dat zegt hij tegen de Los Angeles Times. Het boek staat bekend als zeer moeilijk te verfilmen.

Franco heeft echter al samen met een vriend, Matt Rager, het scenario geschreven en wil daarnaast de regie voeren en een rol spelen. De opnames zouden dit najaar van start moeten gaan.

De 35-jarige Franco is geen vreemde van Faulkner. Tijdens het filmfestival in Cannes ging zijn film As I Lay Dying in première en kreeg daar lovende kritieken kreeg. Ook dat scenario schreef hij met Rager.

Het boek wordt vaak als onverfilmbaar gezien vanwege de zogenoemde 'stroom van bewustzijn', een literaire stijl waarin de indrukken en gedachten van de verteller spontaan worden weergegeven. Toch werd het boek al in 1959 verfilmd met Yul Brynner in de hoofdrol.

Rijke familie

The Sound and the Fury gaat over de rijke familie Compson in het zuiden van de Verenigde Staten die aan het begin van de twintigste eeuw het eigen fortuin ziet verdampen. Franco wil nog niet zeggen welke rol hij gaat spelen, maar hij hoopt Mad Men-acteur John Hamm te casten als vader Compson.

Daarnaast wil Franco graag dat zijn broer Dave de rol van de suïcidale Quentin Compson gaat spelen. Ook heeft hij zijn goede vriend Danny McBride een rol aangeboden.

Het is nu nog een kwestie van geldschieters vinden. "Het loopt lekker, maar er moet nog wel een en ander gebeuren voordat we echt kunnen beginnen", zegt Franco.