Er wordt gewerkt aan een nieuwe filmtrilogie over The Terminator, die losstaat van de eerdere films. Het eerste deel wordt op 26 juni 2015 verwacht. 

Dat laten filmmaatschappijen Paramount, Skydance en Annapurna weten.

Of Arnold Schwarzenegger aan de films gaat meewerken is nog onduidelijk.

Schwarzenegger onthulde deze maand aan een vijfde deel mee te werken. De vier Terminator-films brachten tot nu toe wereldwijd ruim een miljard dollar op.

Actieheld

Schwarzenegger vestigde met zijn rol als moordlustige cyborg in The Terminator in 1984 definitief zijn naam als actieheld.

In 1991 volgde Terminator 2: Judgement Day, met Schwarzenegger en met een tot dan toe ongekend budget van honderd miljoen dollar.

In 2003 verscheen Terminator 3: Rise of the Machines, waarna Schwarzenegger Hollywood inruilde voor het gouverneurschap van Californië. Terminator Salvation uit 2009 was de eerste film in de reeks waarin de acteur niet te zien was, behalve als emotieloos gezicht dat digitaal op stand-in Roland Kickinger geplakt was.

Scenario

Het scenario van de nieuwe Terminator-film wordt geschreven door Laeta Kalorgridis, bekend van Avatar en Shutter Island, en Patrick Lussier, bekend van Drive Angry. Wie de film gaat regisseren is nog onbekend.