De nieuwe aanwas van regisseurs en acteurs in Hollywood houdt de carrière van Sandra Bullock (1964) naar eigen zeggen fris.

"Er zijn veel goede gevestigde namen, maar elk jaar komt er wel weer een nieuwe regisseur of acteur in het veld die spannend is", zegt de actrice in een interview met NU.nl tijdens de persdag van The Heat in Londen.

"Er is zoveel talent, dat houdt je werk fris. Het maakt dat het leuk blijft om je werk te doen. Het wordt nooit saai."

Bullock wijst onder meer op haar samenwerking met Melissa McCarthy (Bridesmaides) in film The Heat. In The Heat speelt Bullock een arrogante FBI-agente uit New York die samen met de grofgebekte politieagent Melissa McCarthy een grote moordzaak moet oplossen in Boston.

"Ik had Melissa wel in tv-series gezien", zegt Bullock. "Maar in Bridesmaides explodeerde ze opeens van het scherm. Ik dacht: als ik een rol moet spelen waarin ik een buddy heb, dan wil ik dat met haar doen."

Volgens Bullock blijft McCarthy in haar acteerwerk verrassen: "Ze is tomeloos. Je weet nooit wat er uit haar mond gaat komen."

Bekijk een deel van het interview:

Twijfel

Bullock brak in 1994 door met de film Speed waarin ze naast Keanu Reeves de hoofdrol speelt en passagiers van een bus moet behoeden voor een explosief. In 2010 won de actrice een Oscar en een Golden Globe voor haar rol in The Blind Side.

Het jaar daarop twijfelde Bullock na de scheiding met haar man Jesse James of ze ooit nog zou acteren. "Ik denk dat ik me geestelijk niet op een plaats bevond waar ik wilde en kon werken", zei ze destijds.

Inmiddels zegt de Oscarwinnares open te staan voor allerlei nieuwe samenwerkingen. "Iemand met wie ik al sinds het begin van mijn carrière wilde werken is Alfonso Cuarón. En opeens gebeurde dat (in de nog te verwachten film Gravity, red.)."

The Heat draait vanaf 1 augustus in de Nederlandse bioscopen