Joop Braakhekke gaat een rol spelen in Sinterklaas en de Pepernoten Chaos. De 72-jarige tv-kok speelt een topkok die Kokspiet adviseert over welke lekkere hapjes hij de Sint en zijn Pieten moet voorschotelen. 

Dat laat distributeur Entertainment One Benelux donderdag weten.

Braakhekke is wel vaker in films en tv-series te zien geweest, maar speelt doorgaans zichzelf. Zo ook in de komedie Soof van Antoinette Beumer, die op 12 december verschijnt. Alleen in De Gulle Minnaar uit 1990 speelde hij een rol als galahost. Braakhekke gaf in mei al aan wel vaker andere personages te willen spelen.

Braakhekke voegt zich bij een cast bestaande uit onder anderen Gerard Joling, Patty Brard en Tony Neef. Daarnaast zijn Martijn van Nellestijn, die de film ook regisseert, Richard de Ruijter en Hetty Heyting ook van de partij. De girlband Lisa, Amy & Shelley maakt in Sinterklaas en de Pepernoten Chaos haar acteerdebuut. De drie zussen zingen ook een nummer voor de film.

Economische crisis

In Sinterklaas en de Pepernoten Chaos heeft de harde zakenman Brutus Brein, de rol van Neef, last van de economische crisis. Alleen Sinterklaas lijkt opvallend immuun voor financiële tegenvallers. Daarom wil hij zijn producten aan de goedheiligman verkopen. Maar wanneer Sinterklaas aangeeft geen interesse te hebben, bedenkt Brein een list om hem te beroven.

Sinterklaas en de Pepernoten Chaos is vanaf 2 oktober in de bioscoop te zien.