Jesse Eisenberg wilde in Now You See Me spelen om van zijn podiumangst af te komen. "Mijn personage in de film staat met zoveel zelfvertrouwen op het podium, dat wilde ik ook."

De acteur zou gaan spelen in een toneelstuk, maar merkte dat hij alleen al bij het lezen van het script zenuwachtig werd. "Ik houd van theater, meer dan ik van film houd, omdat het veel intenser is. Maar terwijl ik de teksten van het toneelstuk in New York doorlas werd ik zo nerveus."

De rol in Now You See Me wilde Eisenberg alleen om die reden al aannemen, zo vertelt hij in een interview met NU.nl. "De rol van J. Daniel Atlas was echt een uitdaging voor mij. Hij heeft zoveel zelfvertrouwen in alles wat hij doet, echt het tegenovergestelde van hoe ik ben."

Now You See Me vertelt het verhaal van een groep illusionisten, Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Isla Fischer en Dave Franco, die tijdens hun acts een bank overvallen.

De 29-jarige acteur, die genomineerd werd voor een Oscar voor zijn rol in The Social Network, zou zelf geen illusionist kunnen zijn. "Goochelaars liegen mensen voor, iets wat ik helemaal niet kan. Als ik lieg voel ik me meteen zo lullig dat ik het zo snel mogelijk goed ga praten."

Eisenberg vond het soms dan ook lastig om de rol van de arrogante Atlas te vertolken. "Ik moest ineens gemeen doen tegen Michael Caine. Dat was vreemd, die man is geweldig."

Lees onze recensie van Now You See Me