Het lijkt erop dat er dan toch een Knight Rider-film gaat komen. De film, waarover al jaren driftig wordt gespeculeerd, heeft namelijk een scenarist gevonden in Brad Copeland.

Dat schrijft de Amerikaanse krant Los Angeles Times.

Copeland is vooral bekend van sitcoms als Arrested Development, My Name is Earl en The Inbetweeners. Hij schreef ook de actiekomedie Wild Hogs met John Travolta, over een motorbende uit New Mexico, en de komedie Coffeetown.

Het Knight Rider-project ligt al een tijdje op de plank bij filmproducent The Weinstein Company. Met de komst van Copeland hopen de producenten een wat snediger verfilming van de serie te maken met meer actie en een hoger budget.

Te oud

Het lijkt zo goed als uitgesloten dat David Hasselhoff weer de hoofdrol van Michael Knight gaat vertolken. De 60-jarige acteur roept al jaren dat hij dolgraag een rol in een film gebaseerd op 'zijn' serie wil spelen, hoewel hij ook snapt dat hij te oud is voor de rol. Een veelgehoorde optie is dat hij de vader van Michael Knight zou spelen.

Een grote uitdaging voor Copeland lijkt vooral hoe hij de hypermoderne auto KITT tot zijn recht laat komen. In de serie kon de auto onder meer praten, rijden zonder bestuurder en de route berekenen, maar in deze tijd van smartphones met GPS is dat nauwelijks nog spannend te noemen.

De film staat gepland voor een première in 2015. Aangezien de productie zich nog in een zeer pril stadium bevindt en er nog geen acteur heeft getekend, lijkt die datum allerminst zeker.