Disney scoort hit met Monsters University

Disney heeft met Monsters University weer een enorme bioscoophit te pakken. De film, die vanaf 10 juli in de Nederlandse bioscopen te zien is, bracht het eerste weekeinde wereldwijd 136 miljoen dollar op.

Het is daarmee op Toy Story 3 na de beste opening van een film van animatiestudio Pixar, dat sinds een paar jaar onder het Disney-concern valt.

Monsters University draait sinds deze week in een aantal grote landen als Mexico, Brazilië, Duitsland, Rusland en de Verenigde Staten. In de VS, waar de film 82 miljoen dollar ophaalde, was het de 14e keer op rij dat een film van Pixar de best bezochte titel was in het openingsweekend.

Monsters Universiy is een zogenoemde prequel op hitfilm Monsters Inc uit 2001. In dit tweede deel wordt verteld hoe de twee hoofdpersonages, het wandelende oog Mike (Billy Crystal) en de harige loebas Sulley (John Goodman) elkaar op de bangmaakschool hebben leren kennen.

Stemmen

De stemmen in de Nederlandse versie worden ingesproken door onder anderen Kasper van Kooten, Jack Wouterse en Karin Bloemen.

De Nederlandse versie van Monsters University beleefde afgelopen zaterdag zijn première in Disneyland Parijs. Een groot aantal BN'ers was afgereisd naar de Franse hoofdstad om daar bij te zijn.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie