Sequel voor Brad Pitts World War Z

Paramount Pictures wil een tweede deel maken van de film World War Z.

Dat meldt studio vice-voorzitter Rob Moore aan The Hollywood Reporter. De zombiefilm met Brad Pitt is een hit in Amerika en de filmproductiemaatschappij wil het succes voortzetten.

De film had de beste opening in Noord-Amerika sinds Avatar en bracht ook in het buitenland vele miljoenen op. De film heeft 190 miljoen dollar (145 miljoen euro) gekost. Die kosten zijn nog niet gedekt, maar Paramount heeft er vertrouwen in dat dit nog wel gebeurt.

Volgens Moore heeft de film zijn succes mede te danken aan Brad Pitt, die de hoofdrol speelt en ook co-producent van de film is.

De acteur bezocht verschillende premières in binnen- en buitenland. "Brad heeft laten zien wat een geweldige partner en producer hij is. Hij was erg betrokken", aldus Moore.

Brad Pitt hintte tijdens de première in Moskou ook al naar een vervolg. Hij zei dat er nog genoeg materiaal over is van het boek van Max Brooks, waarop de film is gebaseerd. Wanneer het tweede deel van de actiefilm gemaakt gaat worden, is nog niet bekend.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie