Het doek valt voor de zorgsoap Malaika. Het lukte RTL 5 niet de financiering voor een tweede seizoen rond te krijgen, bevestigt een woordvoerder van de zender. 

"We hebben er alles aan gedaan, maar het is gewoon niet gelukt."

De serie over het wel en wee van het personeel en de patiënten van een zorgcentrum werd mede mogelijk gemaakt door een corporatie van zorginstellingen. Zij steunen een tweede seizoen niet.

Over het waarom laat RTL niets los. "Maar iedereen weet dat het niet echt lekker loopt in de zorgsector", zegt een woordvoerder, die benadrukt dat dit slechts een van de redenen was.

Kijkcijfers

Tegenvallende kijkcijfers hebben volgens RTL niets te maken met het besluit te stoppen met Malaika. "We waren heel tevreden, ook de zorginstellingen. De kijkcijfers bleven achter, maar waren wel stabiel. En online werd de soap gewaardeerd."

Malaika, waarin onder anderen Jasmine Sendar, Liza Sips en Anke Engels speelden, werd op 25 maart voor het eerst uitgezonden. Naar de eerste aflevering van de soap, die het imago van de zorgsector moest helpen verbeteren, keken 267 duizend mensen.

Al snel liep het aantal kijkers terug tot zo'n 180 duizend per aflevering. Malaika was op 31 mei voor het laatst te zien.