Huub Stapel vindt zijn rol in Moeder, ik wil bij de Revue niet zijn beste prestatie ooit. "Ik kan zo tien rollen opnoemen die van hetzelfde niveau zijn", zegt hij tegen NU.nl.

Stapel speelt een dorpse kolenboer in Moeder, ik wil bij de Revue die wil dat zijn zoon (gespeeld door Egbert Jan Weeber) de zaak van hem overneemt. Die wil echter liever artiest worden en vertrekt naar de grote stad.

De serie had bijna 2 miljoen kijkers en werd genomineerd voor een Zilveren Nipkowschijf.

Over de bijdrage van Stapel zegt de jury dat het 'misschien wel zijn mooiste rol tot nu toe' is. "Dat slaat helemaal nergens op", zegt de 58-jarige acteur. "Dan hebben de juryleden minstens twintig andere rollen niet gezien, want die waren van hetzelfde niveau."

Topregisseur

Desondanks vindt hij zijn rol in Moeder, ik wil bij de Revue wel een van zijn topprestaties. Ook wil hij eraan toevoegen dat regisseur Rita Horst wél terecht werd geroemd door de jury.

"Ik zie Rita dan ook als een van de topregisseurs in Nederland. We hebben in 2010 de familiefilm Iep gedaan en Moeder, ik wil bij de Revue was de tweede. Dat smaakte naar meer, dus we zullen vast wel weer samenwerken."