Kristen Stewart heeft getekend voor twee nieuwe filmprojecten en moet deze zomer vol aan de bak.

Stewart gaat eerst in het drama Camp X-Ray spelen over de oorlog tegen het terrorisme en daarna mag ze door naar de set van Sils Maria in een drama over ouder worden.

Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

In Camp X-Ray speelt de 23-jarige Stewart een soldaat die is gestationeerd in Guantanamo Bay. Daar krijgt ze een bijzondere band met een van de gevangene. Het drama wordt geregisseerd door Peter Sattler die met de film debuteert. De film wordt in juli opgenomen.

Actrice

In Sils Maria speelt Stewart de assistente van een actrice, een rol van Juliette Binoche, die met lede ogen aanziet hoe een jonge, knappe actrice de aandacht van haar wegkaapt. Kick-Ass-actrice Chloë Moretz speelt de jonge ster. De Franse regisseur Olivier Assayas schreef het scenario en regisseert de film. Hij maakte vorig jaar het drama Après Mai.

Stewart brak door met haar rol als Belle in de Twilight-filmreeks. Ze had jarenlang verkering met hoofdrolspeler Robert Pattinson, maar die relatie strandde onlangs.

De laatste Twilight-film kwam vorig jaar uit en sindsdien probeert Stewart een carrière in onafhankelijke films van de grond te krijgen. Daarnaast was ze te zien in Snow White and the Huntsman, waarvan het vervolg ook nog op de planning staat.