Exploitant JT Bioscopen gaat het geluidssysteem van een aantal bioscopen met het 'dolby atmos'-geluidssysteem uitbreiden. 

Op dit moment bezitten twee zalen van het concern zogenoemde zalen met 'dolby atmos'-geluid: Vlaardingen en Hoogeveen. Maar hier komen er binnenkort twee bij, in Kerkrade en Hoorn.

Dat heeft het bedrijf dinsdag gemeld. JT Bioscopen is de enige keten in Nederland die zalen aanbiedt met dit soort 3D-supergeluid. Bij een normale bioscoopzaal wordt het geluid verspreid via speakers achter het doek en aan de rand van de zaal.

Gerichter

Bij Dolby Atmos bevinden zich ook boxen boven het publiek, zodat het geluid veel gerichter kan worden gestuurd en bijvoorbeeld het vliegen van een helikopter van links naar rechts veel echter klinkt.

Een gewone bioscoopzaal heeft een muziekvermogen van 7.000 Watt; een Dolby Atmos-zaal beschikt over een installatie van 94.000 Watt. Dit zorgt volgens kenners voor een nog intensere bioscoopervaring bij het publiek.

Er is overigens maar een beperkt aantal titels waarvan het geluid zo geavanceerd is dat een Dolby Atmos-zaal er echt profijt van heeft. Het gaat vaak om grote Hollywoodspektakels zoals Life of Pi en binnenkort de nieuwe Superman-film Man of Steel.