Jessica Chastain zegt niet bezig te zijn met de rol van Hillary Clinton in een biografische film over het leven van de Amerikaanse politica. 

"Weet je hoe het gebeurt?" zegt de actrice over de geruchtenmachine.

"Ze zeggen gewoon welke acteurs ze overwegen om te vragen, maar dat zegt helemaal niets", aldus de actrice tegen de Amerikaanse entertainmentzender E!

Scarlett Johansson

"Het betekent niet dat een van ons het scenario heeft gelezen, of zelfs van het project heeft gehoord", stelt Chastain. Vorige maand liet regisseur James Ponsoldt weten dat Chastain de rol van Hillary Clinton wel zag zitten, evenals Scarlett Johansson, Reese Witherspoon en Amanda Seyfried . Hij werkt aan de film Rodham over de jonge jaren van de oud-minister van Buitenlandse Zaken.

De 36-jarige Chastain laat wel weten een fan te zien van Clinton. "Ze was heel foxy in de jaren zeventig", aldus de actrice. "Heb je wel eens foto's van haar gezien waarin ze haar smalle middenrif toont? Ik zag een foto van haar in korte broek. Ik hou van Hillary."

Rodham gaat over de tijd dat de jonge Hillary nog verkering had met Bill Clinton en advocate was in Washington. Bill wilde zijn woonplaats in Arkansas niet verlaten en Hillary moest kiezen tussen hem en haar carrière. De film moet in 2016 in de bioscopen draaien.