Mark Ruffalo ziet zichzelf niet gauw in een 'schietfilm' spelen, vertelt hij in een interview met NU.nl. "Door de dood van mijn broer weet ik wat vuurwapens kunnen doen met je leven. Het zou niet goed voelen."

De acteur, die één van de hoofdrollen speelt in de film Now You See Me, heeft in meerdere actiefilms gespeeld, maar is naar eigen zeggen heel voorzichtig in zijn keuzes. "Ik kan niet in een film spelen waar geschoten wordt om het schieten. Er moet een verhaal in zitten."

Ruffalo's broer werd in december 2008 doodgeschoten voor zijn huis in Beverly Hills. "Ik heb toen besloten om voor films te gaan met een sterk verhaal. Als daar dan in wordt geschoten moet het voor mij duidelijk zijn waarom. Anders voel ik me er niet goed bij."

Now You See Me vertelt het verhaal van een groep illusionisten, Woody Harrelson, Isla Fischer, Jesse Eisenberg en Dave Franco, die tijdens hun acts een bank overvallen. Ruffalo speelt FBI-agent Dylan Rhodes die de groep probeert te ontmaskeren.

Stunten

De acteur doet in de film vrijwel al zijn stunts zelf. "Dat was wel even pittig. In vorige films rende ik nooit zo vaak heen en weer. Je zou denken dat ik als de Hulk heel wat beweging kreeg, maar alle actiescenes deed ik toen niet zelf. Ik heb wel eerst nog goed moeten trainen voor ik zo lang door kon."

Ruffalo kwam niet geheel zonder kleerscheuren uit de opnames. "Voor een scene moest ik Dave (Franco red.) achterna rennen, maar dat ging niet helemaal zo als de bedoeling was. Ik ben keihard tegen een deurtje opgelopen, waarna ik op de grond terecht kwam, onder het bloed. Vier hechtingen kreeg ik. En die scene zit in de film, maar wel zonder bloed."