De cast van de Feuten-film is uitgebreid met een nieuwe lichting acteurs. Naast oude bekenden als Manuel Broekman, Tim Murck en Hanna Verboom, maken Daniel Cornelisssen en Evita Rozenberg hun opwachting in de film.

De opnames zijn inmiddels in volle gang. Filmdistributeur Independent Films kon vrijdag bekendmaken dat de film vanaf 24 oktober in de bioscopen te zien is, een paar maanden eerder dan oorspronkelijk de bedoeling was.

Ook de naam van de film Feuten: het feestje was nog niet bekend.

Ook Teun Kuilboer, Judith Noyons, Thijs Steenkamp, Jochum van der Woude, Willem Voogd, Tom Jansen en Marcel Musters zijn gecast voor extra rollen.

Feest

De film draait om een groot inschrijvingsfeest van studentencorps H.S.C. Mercurius in het nieuwe studiejaar. Olivier de Ruyter (Tim Murck) raakt in gevecht met de politie die genoeg heeft van de overlast die Mercurius in de buurt verzoorzaakt.

Daniel Cornelissen speelt in de film de rol van Elias, die naar het feestje komt omdat hij verliefd is op Lieve (Evita Rozenberg).

Naar de klote

Advocaat Bram Wagtmans (Manuel Broekman) heeft heimwee naar het studentenleven en besluit die avond met zijn vrienden nog eenmaal helemaal naar de klote te gaan op de sociëteit. Dit zijn de ingrediënten voor een avond die totaal uit de hand gaat lopen.

Zo gaat Bram er met de veel jongere Lieve vandoor en wordt de verraden Elias door de politie tegen de grond geslagen. Zijn gehavende gezicht belandt op Twitter waardoor het feestje in de sociale media al snel bekend wordt als iets dat je niet mag missen.

Voordat de film in de bioscoop komt, zendt BNN vanaf 26 augustus het derde seizoen uit van de serie.