Eye in Amsterdam organiseert de komende week twee marathonvoorstellingen van de drie films Before Sunrise, Before Sunset en Before Midnight

Het filmuseum doet dit voorafgaand aan de première van het derde deel, dat vanaf volgende week overal in Nederland is te zien.

De tot nu toe drie Before-films zijn volstrekt uniek. Regisseur Richard Linklater maakte het eerste deel in 1995 met de toen jonge acteurs Ethan Hawken en Julie Delpy. Zij spelen twee studenten die elkaar toevallig in Wenen ontmoeten en samen een geweldig etmaal hebben.

Het tweede deel, Before Sunset, toonde hoe zij elkaar als dertigers weer ontmoeten, ditmaal in Parijs. Het derde deel, Before Midnight, laat zien hoe het Céline en Jesse nu vergaat als veertigers.

Trilogie

Eye vertoont de trilogie zondagmiddag en woensdagavond. Volgens distributeurs Wild Bunch zijn er meer bioscopen die overwegen een marathonsessie te doen. "Maar dat zal pas later zijn, als het derde deel al draait." 

Before Midnight, die volgende week donderdag in première gaat, werd de afgelopen week erg goed ontvangen in de Verenigde Staten.