Uitgelicht door de filmredactie van NU.nl. Wat mogen we deze maand absoluut niet missen op filmgebied?

Star Trek into Darkness

Vier jaar terug verraste J.J. Abrams met een geslaagde reboot van het ingedutte Star Trek-universum. Ook het tweede Star Trek-avontuur is een geslaagde missie, en nog geestig ook. (Vanaf 6 juni)

Trailer:

Man of Steel

Superman Returns bleek in 2006 een minder geslaagde reboot. Hopelijk lukt het dit keer wel, met Man of Steel; afgaande op de trailer zorgt regisseur Zack Snyder in elk geval voor een hoop spektakel. (vanaf 20 juni)

Trailer:

Before Midnight

Te midden van al dit 3D-spektakel is Before Midnight een fijn rustpunt. De derde romantische film rond Julie Delpy en Ethan Hawke is een vervolg op Before Sunrise (1995) en Before Sunset (2004). (vanaf 6 juni)

Trailer:

Only God Forgives

De nieuwe film van Nicolas Winding Refn (Drive) met opnieuw Ryan Gosling in de hoofdrol is gesitueerd in broeierig Bangkok. Een wraakepos vol gestileerd geweld en een wederom übercoole Gosling. (vanaf 13 juni)

Trailer:

Pixar Expositie

Ook buiten de bioscoop valt genoeg te beleven. Vanaf 30 mei is in Amsterdam Expo een tentoonstelling te zien over de baanbrekende animatiestudio Pixar (Toy Story, Finding Nemo, Up,). Een prima opwarmer voor Monsters University, één van de tips voor juli.