De Nederlandse regisseur en fotograaf Anton Corbijn gaat het leven van Hollywood-legende James Dean verfilmen. 

Corbijn concentreert zich in de film op de vriendschap tussen de acteur, die in 1955 op 24-jarige leeftijd bij een ongeluk om het leven kwam, en een fotograaf van Life Magazine, Dennis Stock.

De mannen ondernamen begin jaren 50 een rondreis door Amerika die een bijzondere fotoreportage opleverde. De titel van de film, die volgend jaar wordt gedraaid, is Life, zo meldt het AD woensdag.

De producent van het project is Iain Canning, die eerder verantwoordelijk was voor meervoudig Oscarwinnaar The King's Speech.

Auto-ongeluk

Acteur James Dean maakte slechts drie speelfilms, voordat hij overleed aan de gevolgen van een auto-ongeluk. Zijn leven is eerder verfilmd, maar het drama van Corbijn gaat vooral over de periode voordat het stijlicoon echt bekend werd.

Het wordt de vierde speelfilm van Corbijn. Eerder maakte de Nederlander de biografiefilm Control (over Joy Division-zanger Ian Curtis), de thriller The American (met George Clooney) en de boekverfilming A Most Wanted Man, die eind dit jaar in première gaat.

Corbijn was vorig jaar ook gevraagd voor de Metallica-film Through The Never maar moest dit aanbod afwijzen omdat de opnames samen vielen met het draaischema van A Most Wanted Man.