Bradley Cooper is door zijn rol als Phil in The Hangover doorgedrongen tot de top van Hollywood. Dat vertelt de acteur in een interview met het AD.

"De Hangover-films hebben mijn leven veranderd. En ik ben er trots op deel uit te maken van een film die iets bijzonders deed: een komedie met heel veel plotontwikkelingen en karakters die je normaal niet ziet op het witte doek," stelt Cooper in het AD.

De acteur heeft ook in de romantische thriller Silver Linings Playbook gespeeld waarvoor hij een Oscarnominatie kreeg. Ook voor zijn rol in het drama Place Beyond the Pines ontving hij veel lovende recensies, maar door The Hangover krijgt hij veel kansen.

"Het is een gekkenhuis. De mogelijkheden sinds The Hangover zijn enorm geworden. Dat is geweldig, want ik wil van alles doen. Een bad guy spelen lijkt me interessant."

Samenwerking

Toch draait niet alles om een rol voor Cooper. "Weet je, de lol zit hem voor mij in het samenwerken. De band die we ontwikkelden manifesteert zich op het scherm. Daar ben ik trots op. Daarin draait het tenminste niet om mij alleen", legt hij uit.

De derde Hangover-film is de laatste in de reeks en Bradley concentreert zich al op toekomstige projecten. Hij is benaderd door Steven Spielberg om de hoofdrol te spelen in een film over Navy SEAL-scherpschutter Chris Kyle. Ook wordt hij de producent van deze film.