De Nederlandse acteur Barry Atsma maakt binnenkort zijn debuut in een Engelstalige speelfilm. Hij is volgend jaar te zien in het drama Hector and the Search for Happiness.

Atsma speelt daarin naast grote Hollywoodsterren als Simon Pegg, Christopher Plummer, Jean Reno en Stellan Skarsgard.

De opnames vinden momenteel plaats in Zuid-Afrika. De film vertelt over een psychiater (Simon Pegg) die rond zijn veertigste totaal klem komt te zitten met het leven dat hij leidt.

Hij besluit over de wereld te gaan reizen en te onderzoeken wat 'geluk' eigenlijk is. Atsma speelt Michael, een studievriend van Pegg die als tropenarts in Afrika werkt.

Feestje

"Het is echt een feestje, een onvergetelijke ervaring", vertelt Atsma vanuit Zuid-Afrika. "Ik ben ongelooflijk blij met deze kans." Hector wordt geregisseerd door de Britse filmmaker Peter Chelsom, die eerder de romantische komedie Serendipity en Shall we dance maakte. Hector and the Search for Happiness moet in 2014 wereldwijd in premiere gaan.

Eerder deze maand werd al bekend dat de serie Een huis voor Vincent, waarin Atsma ook speelt, als speelfilmversie naar het buitenland gaat. Het project werd gepresenteerd op het Festival van Cannes.

Na de opnames van Hector gaat de populaire acteur in Nederland de thriller Lucia draaien, over verpleegster Lucia de Berk. Later dit jaar is hij ook te zien naast Monic Hendrickx in het historische epos Kenau.