De erotische homothriller L'inconnu du Lac heeft zaterdagavond de Roze Palm gewonnen. 

De film, die vertelt over een moordenaar die tot veel rumoer leidt onder de bezoekers van een cruiseplek, draaide in het programma Un Certain Regard.

De Queer Palm wordt sinds 2010 uitgereikt aan een film in één van de programma's die volgens de jury een positieve bijdrage levert aan de internationale beeldvorming van homoseksuelen.

L'inconnu du lac, waarin veel expliciet naakt en homoseks te zien is, werd door critici al geprezen om de manier waarop de gang van zaken op een cruiseplek wordt geschetst. Het gaat mannen echt niet alleen om de seks, maar ze kunnen hier ook onder elkaar helemaal zichzelf zijn.

Andere films

Er was dit jaar in Cannes sowieso veel expliciete seks tussen partners van hetzelfde geslacht te zien. In Behind the Candelabra, een biografiefilm over het leven van pianist Liberace, bedrijven Michael Douglas en Matt Damon samen de liefde.

En één van de meest besproken fragmenten van het festival was een lesbische seksscene van een kwartier in competitiefilm La Vie d'Adele, die wordt gezien als grote kanshebber voor de Gouden Palm. Deze wordt zondagavond uitgereikt.

Ook de Nederlandse film Borgman maakt kans op deze prijs.