De 66e editie van het Filmfestival van Cannes gaat woensdag van start. Het festival opent met de verfilming die regisseur Baz Luhrmann maakte van het boek The Great Gatsby van schrijver F. Scott Fitzgerald.

Het verhaal gaat over een jonge schrijver (Tobey Maguire) die in 1922 naar New York reist en daar terecht komt in de mysterieuze wereld van de miljonair Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio).

De hoofdrolspelers en regisseur zijn de eerste sterren die woensdagavond over de beroemde rode loper van Cannes schrijden.

Tobey Maguire

Acteur Tobey Maguire is zeer benieuwd naar zijn verblijf aan de Franse kust, vertelt hij aan NU.nl. "Ik ben nog nooit in Cannes geweest, maar ik kan bijna niet wachten om die ervaring op te doen."

Ook Isla Fisher, die het personage Myrtle speelt, is opgewonden over het filmfestival.

"Het is zo bijzonder dat het publiek in Cannes deze film in zo'n romantische en grootse setting zal gaan zien. Deze film verdient dat ook gewoon."

Bekijk de trailer van de film

Video

Heli

De tweede competitiefilm die woensdag in première gaat is het Mexicaanse drama Heli, over een jonge vader en zijn familie die worden ontvoerd. De film van regisseur Amat Escalante is mede geproduceerd door het Nederlandse bedrijf Lemming Film (Het Schnitzelparadijs).

De jury die bepaalt welke van de 20 competitiefilms de prestigieuze Gouden Palm in de wacht sleept, staat dit jaar onder leiding van Steven Spielberg. Nederland maakt voor het eerst in 38 jaar weer kans op de prijs, met de film Borgman van Alex van Warmerdam, die zondag in première gaat.

Lees de recensie van The Great Gatsby