Deze weken gaan alleen voetbalhaters naar de film, dus is het tijd voor de grote zomeropruiming en de vrouwenfilms. Dickie Roberts valt onder de eerste categorie.#

Bekijk video:
Modem/ Breedband

Dickie Roberts (David Spade, de komiek uit Just Shoot Me) is een voormalige kinderster die populair was in de jaren zeventig. Nu is hij 35 en wast hij auto's. Hij zint op een comback, maar een droomrol als 'gewone man' dreigt aan zijn neus voorbij te gaan omdat Dickie nooit een gewone jeugd heeft gehad. 'Dus' (alsof het de meest logische zaak van de wereld is, maar goed: het is een filmkomedie) verzint Dickie alsnog een modelgezin, opgebouwd uit vrienden en kennissen. Daarmee tracht hij alsnog zijn verloren jeugd in te halen.

Onvoldoende

Dat uitgangspunt moet garant staan voor vele grappen en misverstanden. Of dat is gelukt moet u zelf gaan bekijken; op de ImdB scoort Dickie in elk geval een onvoldoende (5,6 op een schaal van tien) en ook op Rotten Tomatoes kwam hij er met een 4,5 niet best vanaf. Lijkt een typisch geval van wachten tot Dickie op video uitkomt, of op tv- nog toepasselijker voor een komedie over een vroegere tv-ster met en tv-komiek in de hoofdrol.Het Parool: "moralistisch gedrocht (..) typisch zo'n Amerikaanse komedie die uitsluitend geschikt is voor een Amerikaans publiek"
De Volkskrant: "hopeloos onleuk"
In 5 zalen