Kate Winslet gaat de hoofdrol spelen in The Dressmaker.

Het verhaal speelt zich af in de jaren veertig en gaat over Tilly, een Australische naaister die terugkeert naar haar geboortedorp dat ze als kind ontvluchtte nadat ze onterecht was beschuldigd van moord.

Met haar modieuze inzichten en mooie ontwerpen weet ze de plaatselijke vrouwen in te palmen, ware liefde te vinden en wraak te nemen op hen die haar beschuldigden. Dat schrijft de Britse filmsite Screendaily.

Rosalie Ham

Het kostuumdrama is gebaseerd op het gelijknamige boek van Rosalie Ham uit 2000. De film wordt geregisseerd door de Australische Jocelyn Moorhouse, vooral bekend van haar drama Proof uit 1991 met Russell Crowe en Hugo Weaving in de hoofdrollen. De opnames moeten dit najaar van start gaan.

De 37-jarige Winslet was onlangs te zien in de komedie Movie 43. Volgend jaar verschijnt het drama A Little Chaos, onder regie van Alan Rickman.

Hierin spelen Winslet en Stanley Tucci twee concurrerende landschapsarchitecten  die elk de tuinen van koning Lodewijk XIV rondom het paleis van Versailles willen ontwerpen.