Betrayal, de Amerikaanse remake van de Nederlandse serie Overspel, wordt in productie genomen. Dat heeft schrijver Frank Ketelaar zaterdag gemeld. 

Zender ABC, eerder verantwoordelijk voor hits als Lost en Grey's Anatomy, had een pilot gemaakt. Maar pas daarna besluit een producent of de serie daadwerkelijk gemaakt gaat worden.

De Nederlandse serie vertelt over een fotografe die hopeloos verliefd wordt op de advocaat van een familie Couwenberg die zich bezig houdt met schimmige praktijken.In de pilot van de Amerikaanse versie speelden acteurs James Cromwell (24, Babe) en Henry Thomas (ET) twee hoofdrollen. In de Nederlandse versie speelden Sylvia Hoeks, Kees Prins, Fedja van Huet en Rifka Lodeizen hoofdrollen.

Betrayal wordt geproduceerd door David Zabel, die jarenlang verbonden was aan ziekenhuisserie ER. De regie is handen van Patty Jankins, die eerder de met een Oscar bekroonde thriller Monster maakte.De VARA-serie trok in 2011 gemiddeld een miljoen kijkers per aflevering. Het tweede seizoen wordt komend najaar uitgezonden.