Zach Braff wil via crowdfunding 2 miljoen dollar ophalen voor zijn nieuwe film, Wish I Was Here.

Het lijkt erop dat dit gaat lukken, want binnen een dag nadat hij het project woensdag op Kickstarter zette, heeft hij al ruim 1,3 miljoen binnengehaald.

De acteur, bekend van de serie Scrubs en de film Garden State uit 2004, hoopt door middel van crowdfunding meer creatief zeggenschap over zijn film te behouden.

"Een onafhankelijke film op de traditionele manier financieren betekent vaak dat je je recht op de definitieve montage opgeeft, net als de keuze voor de cast en locaties en dat je in je script moet knippen."

Opvolger

Hij beschrijft Wish I Was Here als de opvolger van Garden State, de enige bioscoopfilm die hij tot nu toe regisseerde.Braff speelt net als bij Garden State zelf de hoofdrol in de film, die gaat over een jonge acteur en vader die niet zo goed weet wat hij wil met zijn leven.

Als de hoofdpersoon uit financiële noodzaak zijn twee kinderen thuis les gaat geven, leert hij ook zichzelf beter kennen.

Soundtrack

Braff schreef het script samen met zijn broer Adam. Larry Sher wordt de cameraman, net als bij Garden State. Sher heeft intussen onder meer aan The Hangover gewerkt.

Braff geeft donateurs tot 24 mei de kans om hem aan 2 miljoen dollar te helpen. Ruim 18.000 mensen hebben hem de eerste dag al geld gegeven.

Dagboek

Alle donateurs krijgen een wekelijks inkijkje in Zachs productiedagboek en een kopie van het script, vlak voordat de film in première gaan. Mensen die 20 dollar of meer bijdragen krijgen een wekelijkse playlist van Zach en mogen als eerste de soundtrack downloaden.

De soundtrack van Garden State won een Grammy Award en Zach geeft aan dat muziek een net zo'n belangrijke rol zal spelen in Wish I Was Here.