Hoofdrollen in familiefilm Oorlogsgeheimen bekend

De hoofdrolspelers van Oorlogsgeheimen van regisseur Dennis Bots zijn bekend. Kindsterren Maas Bronkhuyzen, Joes Brauers en Pippa Allen zijn te zien als Tuur, Lambert en Maartje.

Dat liet distributeur Dutch Film Works vrijdag weten. Het verhaal draait om twee jongens wier vriendschap op de proef wordt gesteld door de geheimen die de Tweede Wereldoorlog naar hun Zuid-Limburgse dorp brengt.

Regisseur Bots is bekend van onder meer Achte-Groepers Huilen Niet. Bronkhuyzen brak na rollen in de serie Bellicher en bioscoophit Dolfje Weerwolfje door met De Groeten van Mike! Brauers speelde hoofdrollen in musicals als Kruimeltje en Dik Trom. Allen is bekend van de film Patatje Oorlog en de miniserie Van Gogh; een Huis voor Vincent.

Karen van Holst Pellekaan, die al de scenario's schreef voor Achtste-Groepers Huilen Niet en Jackie, bewerkte de bestseller van Jacques Vriens tot een spannend scenario. De productie is in handen van producenten Bijker Film en TV en Rinkel Film.

In juli gaan de opnames van start in Limburg, België en Luxemburg, waarna de oorlogsfilm in het najaar van 2014 in de bioscoop wordt verwacht.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie