Woody Harrelson en Liam Neeson in Bonnie & Clyde-film

Woody Harrelson en Liam Neeson zijn gevraagd om twee Texas Rangers te spelen die Bonnie en Clyde om zeep hebben gebracht.

 In de film Highwaymen staat bij uitzondering eens niet het gangsterstel centraal, maar op de wetsdienaren die jacht op hen maakten.

Bonnie Parker en Clyde Barrow reisden in de jaren twintig en dertig tijdens de Amerikaanse Depressie met een gangsterbende door de Verenigde Staten.

Ze pleegden talloze misdaden en waren vooral berucht om hun brute bankroven. De Amerikaanse media schilderden de twee af als nietsontziende moordenaars, waar in de populaire cultuur gretig gebruik van werd gemaakt. In werkelijkheid leidden de twee een armetierig bestaan.

Vuurgevechten

Het verhaal richt zich op Frank Hamer, een Texas Ranger met meer dan honderd vuurgevechten en 53 dodelijke slachtoffers op zijn naam. Hij werd door een consortium van Amerikaanse banken ingehuurd om met een team jacht te maken op Bonnie en Clyde. In 1934 wist hij de twee gangsters in een hinderlaag te lokken en dood te schieten.

Wie van de twee acteurs de rol van Hamer gaat spelen is nog onbekend. De ander speelt dan een van Hamers vaste compagnons, waarschijnlijk B.M. Gault, Bob Alcorn of Ted Hinton.

Highwaymen, niet te verwarren met een miniserie over hetzelfde onderwerp met William Hurt als Hamer, wordt geregisseerd door John Lee Hancock. Hancock regisseerde eerder The Rookie, The Alamo en The Blind Side. Wanneer de film moet uitkomen is nog onbekend.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie