Acteur vliegt uit de bocht over Black Panther in Avengers 2

Acteur Morris Chestnut heeft mogelijk zijn mond voorbijgepraat over zijn rol als Black Panther in de superheldenfilm The Avengers 2.

"Tijd om je voor te bereiden op Black Panther", twitterde hij van de week nog enthousiast. Dat bericht is inmiddels verwijderd en gevolgd door de tweet 'Nog niet zeker, Black Panther verschijnt misschien in Avengers 2'. Ook dat bericht is niet meer te vinden op zijn profiel.

Later bedankt hij zijn fans voor hun steun over een mogelijke rol, maar ontkent nu dat hij in gesprek is met Marvel erover.

Over de komst van Black Panther in een film van stripgigant Marvel wordt al jaren gespeculeerd. Er was sprake van een eigen film voor de eerste superheld van Afrikaanse komaf in de Amerikaanse stripgeschiedenis.  En sinds kort wordt ook gerept over het verschijnen van  de superheld in The Avengers 2.

Recentelijk zei ook acteur Adewale Akinnuoye-Agbaje, bekend van de tv-serie Lost en The Mummy Returns, dat hij nog volop in de race was voor de rol.

Panterstam

De titel Black Panther wordt al eeuwen lang doorgegeven aan het opperhoofd van de panterstam van het fictieve en in nevelen gehulde Afrikaanse land Wakanda.

Het huidige stamhoofd, dat eigenlijk T'Challa heet, is opvallend goed ingevoerd in de wereld buiten Wakanda en bemoeit zich geregeld met internationale misstanden. Black Panther valt ook op door vrijwel altijd alleen te werken. Hoe hij in het team van de Avengers zou passen is nog de vraag.

Tip de redactie