De komst van een derde Hellboy-film lijkt onwaarschijnlijk. Tekenaar Mike Mignola liet woensdag weten dat er geen derde film over zijn strippersonage komt.

"Het grootste pr-probleem is dat ik de komende miljard jaar moet uitleggen dat er geen Hellboy 3 komt", zei hij tegen de website Comic Book Resources. "En het is een serie, maar geen maandelijkse serie."

Dat klinkt redelijk definitief, hoewel regisseur Guillermo del Toro en hoofdrolspeler Ron Perlman meermalen hebben gezegd graag een derde Hellboy-film te willen maken. In de derde film zou dan de verhaallijn van de eerste twee films worden afgerond. Van een vierde Hellboy was officieel nooit sprake.

Hellboy is een roodgloeiende demon met een goed hart, twee afgevijlde hoorns en een enorme rechtervuist. Als kind werd hij tijdens de Tweede Wereldoorlog naar de aarde gehaald door een duister ritueel van de nazi's. Inmiddels behoedt hij als lid van het internationale Bureau for Paranormal Research and Defense de mensheid voor allerhande kwaad, waaronder ook andere, minder goedgezinde demonen.