Robert De Niro maakt weer boksfilm

Robert De Niro gaat weer in een boksfilm spelen. Hands of Stone is gebaseerd op het leven van de Panamese bokser Roberto Duran, gespeeld door Edgar Ramirez.

De Niro zal te zien zijn als zijn vertrouweling en trainer Ray Arcel, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. De nu 69-jarige De Niro was in 1980 te zien in de klassiek geworden boksfilm Raging Bull.

Hands of Stone speelt zich af tijdens de hoogtijdagen van het boksen, toen Duran zijn grootste successen beleefde. Hij bokste tegen onder anderen Sugar Ray Leonard, Thomas Hearns, Marvin Hagler en Vinny Pazienza en won 103 van zijn 119 gevechten.

Het verhaal draait om de jarenlange vete tussen Duran en Leonard, die uitmondde in een match waarbij Leonard de vloer aanveegde met Duran en hem liet smeken om genade. Het 'No mas-gevecht' geldt nog altijd als een van de meest legendarische in de boksgeschiedenis en nog altijd is niet duidelijk waarom Duran die avond zo zwak was.

Sylvester Stallone

Hands of Stone moet niet worden verward met de komedie Grudge Match. Hierin spelen De Niro en Sylvester Stallone twee uitgerangeerde boksers die nog een laatste maal met elkaar in de ring moeten stappen.

De opnames van Hands of Stone beginnen in september in Panama. Durans zoon Robin gaat de film coproduceren.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie