Angela Schijf vond het 'fantastisch' om Daglicht te maken

Angela Schijf is in tijden niet zo blij geweest met het resultaat van een film als bij Daglicht. "Vaak ben ik niet zo eenduidig jubelend over projecten, maar bij deze wel."

"Het doet me een beetje denken aan Van God los", zegt de actrice in een interview met Veronica Magazine. "Toen had ik ook het gevoel van: jeetje, dit is gewoon een heel goede film."

In Daglicht, een verfilming van het gelijknamige boek, ontdekt de succesvolle advocate Iris (Schijf) dat haar moeder (Monique van de Ven) een groot geheim met zich meedraagt.

De 33-jarige Schijf heeft niks negatiefs te zeggen over het eindresultaat. "Er komen alleen maar superlatieven in mij op, omdat ik het gewoon fantastisch vond om deze film te maken. En dat is eigenlijk al de winst die ik er voor mezelf uithaal, los van wat men erover gaat zeggen als hij in de bioscoop draait."

Oppassen

Schijf kende haar tegenspeelster Van de Ven al voordat ze gingen samenwerken in de film. "Zij was de eerste die 'soort van' opgepast heeft op mijn oudste dochter. Dat is een dierbare herinnering."

"Ergens wist ik altijd al dat wij een keer samen zouden gaan spelen en dat het als moeder en dochter zou zijn", vervolgt ze. "De vrouwen die we spelen hebben een vrij koude en kille relatie. Je wórdt ook een beetje je personage, dus op de set namen we een beetje afstand."

"Koud en kil wil ik het niet noemen, maar we benaderden elkaar anders dan als de draaidag voorbij was. Dan kreeg ik een arm over m’n schouder en waren de eerste woorden vaak: 'O, wat een raar vak hebben we toch.'"

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie