Leonardo DiCaprio en Tom Hanks slaan de handen ineen voor een film over de voormalige president van de Sovjet-Unie Michail Gorbatsjov. 

De twee filmsterren produceren de film voor de Amerikaanse betaalzender HBO, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. Gorbatsjov is als adviseur betrokken bij de film over zijn leven.

De film gaat over het einde van de Sovjet-Unie begin jaren negentig. Het scenario wordt geschreven door John Shiban, bekend van series als Breaking Bad en Hell on Wheels.

De inmiddels 82-jarige Gorbatsjov werd in 1985 de hoogste man van de communistische partij van de Sovjet-Unie en daarmee de belangrijkste man in het land.

Documentaire

In 1990 en 1991 verklaarden de 15 republieken van de staat zich een voor een onafhankelijk. De Sovjet-Unie hield officieel op te bestaan toen Gorbatsjov in december 1991 zijn functie als president neerlegde.

De 38-jarige DiCaprio kent Gorbatsjov van zijn documentaire The 11th Hour. De oud-Sovjet-leider overhandigde de acteur later een milieuprijs voor zijn film. DiCaprio en Hanks kennen elkaar van de film Catch Me If You Can van Steven Spielberg.