De Britse koningin Elizabeth heeft donderdagavond een ere-Bafta gekregen voor haar steun aan de Britse filmwereld. De koningin kreeg de onderscheiding uit handen van Kenneth Branagh.

De acteur en regisseur prees met name de rol die Elizabeth II speelde naast Daniel Craig als James Bond in een video voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen van vorig jaar.

"Mocht u uw carrière in de filmwereld willen uitbreiden, weet dat een paar van mijn collega's vanavond scenario's bij zich hebben met een paar prachtrollen voor u", sprak Branagh de koningin toe.

"U zult deze aanbiedingen hoogstwaarschijnlijk aan uw agent willen voorleggen, dus als Daniel Craig hier vanavond is, moet hij wat langer blijven."

James Bond

In het James Bond-filmpje begeleidt Daniel Craig haar als James Bond naar een helikopter, waarmee ze naar het olympisch park wordt gevlogen. Een stuntvrouw verkleed als de koningin maakt een parachutesprong uit de helikopter, waarna de koningin haar entree bij de ceremonie maakte.

De 86-jarige Elizabeth kreeg de ere-Bafta in het kasteel van Windsor. Onder de genodigden waren komiek en acteur Billy Connolly en Star Wars-bedenker George Lucas.