Tim Burton heeft getekend voor de regie van de biografische film Big Eyes.

Christoph Waltz en Amy Adams spelen het kunstenaarsechtpaar Walter en Margaret Keane, die in de jaren 50 beroemd werden met portretten van kinderen met zeer grote ogen.

Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Reese Witherspoon en Ryan Reynolds zouden eigenlijk de hoofdrollen vertolken, maar zijn om onbekende redenen uit het project gestapt. Big Eyes gaat deze zomer in productie.

Het scenario werd geschreven door Scott Alexander and Larry Karaszewski, met wie Burton eerder werkte aan Ed Wood. De 54-jarige Burton leverde vorig jaar de animatiefilm Frankenweenie af.

Massaproductie

De kunst van de Keanes was een groot succes en werd uitgebracht in massaproductie. De relatie van het stel was opzienbarend. Zo tekende Walter regelmatig zijn naam op het werk van zijn verlegen vrouw.

Tijdens hun scheiding moest Margaret dat bewijzen door in de rechtszaal naast Walter aan het schilderen te slaan, waarna hij door de mand viel.

Waltz won eerder dit jaar zijn tweede Oscar voor zijn bijrol in de western Django Unchained. Adams werd genomineerd voor haar bijrol in het drama The Master, maar zag die prijs aan haar neus voorbijgaan.