De Duitse speelfilm Quellen des Lebens, met een hoofdrol van de Nederlandse actrice Lisa Smit, maakt kans op drie grote Duitse Filmprijzen.

De minister voor Cultuur heeft de nominaties voor de Lola´s, de Duitse tegenhanger van de Oscars, maandag bekendgemaakt.

Quellen des Lebens maakt onder meer kans op de prijs voor beste Duitse film van het jaar. De film, waarin de 19-jarige Lisa Smit haar internationale speelfilmdebuut maakt, moet het onder anderen opnemen tegen Cloud Atlas van Tom Tykwer, Lore van Cate Shortland en Hannah Arendt van Margarethe von Trotta. Cloud Atlas, de duurste film ooit in Duitsland gemaakt, geldt met nominaties in 9 verschillende categorieën als de grote favoriet voor de eindzege.

De Duitse filmprijzen worden op 26 april uitgereikt in Berlijn. Quellen des Lebens is een epische, drie generaties omspannende familiegeschiedenis over het leven in West-Duitsland na de Tweede Wereldoorlog. Smit speelt de 17-jarige Laura Werner, de vriendin van de kleinzoon van de familie Freytag waar het verhaal om draait. Zij deelt het doel onder meer met grote Duitse sterren als Moritz Bleibtreu (Lola Rennt), Jurgen Vogel en Meret Becker.

Kenau

De jonge Nederlandse actrice was eerder onder anderen te zien in de populaire serie Dokter Deen en in de thriller TBS. Smit is binnenkort ook te zien in het historische epos Kenau, over de beroemde Haarlemse verzetsheldin (gespeeld door Monic Hendrickx).

Het is nog niet bekend wanneer Quellen des Lebens in Nederland te zien zal zijn.