De grote baas van filmstudio Sony, verantwoordelijk voor hits als Skyfall, Django Unchained en Spider-Man, heeft een opmerkelijke oproep gedaan.

Amy Pascal heeft er op een groot banket in Hollywood voor gepleit geen scheldwoorden voor homo's of homoseksuele stereotypen meer te gebruiken in grote films.

Dat meldt Pink News, de grootste Europese homonieuwssite zaterdag. “Op dit gebied hebben we nog een lange weg te gaan”, stelde Pascal. “We kunnen niet veranderen dat mensen soms scheldwoorden horen van familie of vrienden. Maar we kunnen wél veranderen wat mensen op dat vlak in de bioscoop zien.”

De baas van Sony stelde dat de grote filmbonzen in Hollywood bij het goedkeuren van een script er op moeten letten dat er geen onnodige scheldwoorden als 'faggot' (flikker) of 'dyke' (pot) in films belanden. “De meeste films hebben dat echt niet nodig. We zijn creatief genoeg om iets beters te bedenken.”

Gevangenis

Als voorbeeld noemde Pascal het voorbeeld dat in films waarin mensen naar de gevangenis worden gestuurd men zich niet als eerste druk maakt over het feit jarenlang opgesloten te worden, maar dat er in de gevangenis veel seks tussen mannen plaatsvindt.

“De homoseksuele stereotypen in films tonen jonge homo's dat ze in hun leven alleen maar kunnen eindigen als de grappige beste vriend van het mooiste meisje van de klas, als drag queen of als een flamboyante kapper. Van dat beeld moeten we echt af.”