Adam Sandler ging op vakantie naar Hawaï in het geweldige Punch-Drunk Love. In 50 First Dates, een 'normale' Sandler-komedie, hangt hij ter plekke de grote toeristenversierder uit.Sandler speelt Henry Roth, een bioloog die met dolfijnen en zeeleeuwen werkt. In zijn ruime vrije tijd mag hij graag vrouwelijke toeristen oppikken, die hij na gedane zaken weer dumpt met onwaarschijnlijke smoezen. Waar de domme toeristen natuurlijk ook nog intrappen. @@

Bekijk trailer: Modem/ Breedband

Vergeetachtig

Wanneer hij echter Lucy (Drew Barrymore) ontmoet, lijkt zij de vrouw van zijn leven te zijn: leuk, mooi, charmant en zó onstellend vergeetachtig dat hij de volgende morgen niet eens een smoes hoeft te bedenken, want dan weet ze al niet meer wie hij is.Een kolfje naar de hand van Henry, maar aangezien er bij hem ware liefde in het spel is heeft hij ineens een ander probleem: hij wil juist wel graag dat ze hem de volgende dag nog kent. Maar voorlopig kost het hem moeite genoeg om elke morgen opnieuw haar interesse te wekken, en te zorgen dat zij op hem valt.

Poep-en-pies grappen

First Dates is na het briljante Punch-Drunk Love weer een stap terug naar de gebruikelijk Sandler-komedie. En dus met genoeg romantiek voor de meisjes, maar zeker ook voldoende poep-en-pies grappen en homofobe toespelingen voor de jongens in het publiek. Dieptepunt is een zeeleeuw die een dierenverzorgster onderkotst, wat niet erg is "want ze zag er toch al niet uit". Sandlers vaste sidekick, de permanent onleuke Rob Schneider, is helaas ook weer van de partij, en weer eerder irritant dan leuk. Maar goed, Punch-Drunk Love was geen kassucces, terwijl 50 First Dates in de VS weer wel de kassa's deed rinkelen. In Nederland zal dat niet anders zijn. Desondanks waren Sandler en Barrymore toch echt beter op dreef in The Wedding Singer, hun eerste film samen.

In 31 zalen