De cast van Valentino spreekt vol lof over de samenwerking tijdens de opnames van de film. "Vanaf de audities was er meteen al een klik", stelt actrice Elise Schaap.

Voor Najib Amhali is het de eerste hoofdrol die hij speelt in een film. "Het was voor mij ontzettend leuk om deze rol te spelen, stiekem wachtte ik hier al vijftien jaar op", zegt hij tegen NU.nl.

Amhali: "Dit was voor mij een hele spannende tijd, ik kreeg een hoofdrol en daarnaast werd ik tijdens de opnames vader. Het was een hele heftige periode met weinig slaap, maar vooral een hele leuke tijd."

Dino Valentino

De film van regisseur Remy van Heugten vertelt het verhaal van Dino Valentino (Amhali). Dino heeft een geweldig leven, een mooie vriendin Monique, een goede baan bij een Maserati-dealer en een collectie maatpakken waar menig man jaloers op is. Echter is er een probleem: Dino doet zich voor als Italiaan terwijl hij eigenlijk een Marokkaan is.

Het lukt Valentino een tijd zo te leven, maar nu hij voor zijn zieke vader mee gaat doen aan de Ramadan wordt het tijd om zijn Italiaanse masker af te zetten. Zijn promotie staat ondertussen op het spel en Monique begint steeds meer te twijfelen aan zijn liefde voor haar.

Amhali had een taalcoach op de set om de Italiaanse uitspraak onder de knie te krijgen. "Het was puur teksten uit mijn hoofd leren, ik kan nog steeds geen woord Italiaans, alleen si si."

Bekijk de video

Relaxt

Schaap speelt Monique, de vriendin van Valentino. "Vanaf de auditie hadden ik, Najib en Remy met z’n drieën een goede band. Het was zo organisch en relaxt. We hadden ook nog inbreng in het script. We hebben zelfs stukken geïmproviseerd die in de film terecht zijn gekomen."

Volgens Amhali klikte het meteen tussen hem en Schaap. "Van de acht dames met wie ik heb geauditeerd, had ik met Elise meteen al het meest. Ze kwam zo krachtig over. Ik zei meteen: 'Dit is haar!'"

Derek de Lint speelt de schoonvader van Dino in de film. "Ik kende Najib nog niet echt, maar ik vind dat hij het hartstikke goed gedaan heeft en ik vond het heel leuk om met hem samen te werken", zegt De Lint.

Filmkus

Johnny de Mol en Yolanthe Sneijder-Cabau zijn als kunstenaarskoppel te bewonderen in de film. De Mol speelt David, de beste vriend van Dino. "Ik heb eigenlijk de meest bijzondere auditie ooit gehad. Ik ben in de kroeg gaan zitten met Najib en Remy, omdat we eigenlijk te weinig tijd hadden om overdag af te spreken. En drie uur en een paar biertjes later had ik de rol."

De Mol zegt dat hij en Amhali de grootste lol hebben gehad op de set. "Het was de ene grap na de andere op de set. Ik denk dat de regisseur af en toe echt helemaal knettergek van ons is geworden."

Dat hij en Sneijder-Cabau een zoenscène op moesten nemen voor de film, vindt De Mol geen enkel probleem. "Aangezien ik haar man Wesley Sneijder ook goed ken en dit nou eenmaal in het script stond, was het een uitgelegen kans op Yolanthe eens goed op haar bek te pakken. Ik moest het doen voor mijn werk, sorry Wesley, mij hoor je niet klagen."

Chemie

Regisseur Remy van Heugten hoopt dat de film mensen raakt. "Ik hoop dat mensen dit een warme fijne film vinden, dat ze kunnen lachen en dat het ze raakt. Mensen kunnen Najib wel eens van een hele andere kant gaan zien." 

Van Heugten vindt een goede chemie op de set belangrijk. "Ik zie het altijd van twee kanten. Zij doen niet alleen auditie bij mij, ik ook bij hen. Je moet elkaar kunnen begrijpen. Dit was bij ons het geval."

De film Valentino is vanaf 21 maart in de bioscoop.