Antoine Fuqua ziet de verfilming van de veelbeken tv-serie 24 niet meer zitten. 

"Ja, dat gaat niet gebeuren", zegt de beoogde regisseur van het filmproject tegen de Amerikaanse filmsite Indiewire. "Ik denk dat het helemaal niet gaat gebeuren, maar zeker niet met mij."

Over het filmproject wordt al jaren gespeculeerd. Vorig jaar werd al bekend dat de producenten ruzie hadden over geld en dat hoofdrolspeler Kiefer Sutherland niet tevreden zou zijn met zijn gage van twee miljoen dollar.

"Ik denk dat hij geen goed aanbod heeft gekregen", aldus Fuqua. "De klok tikte door en ik ging door met een ander project."

In 2008 kwamen de makers van 24 al met een televisiefilm naar aanleiding van de serie. 24: Redemption trapte het zevende seizoen af. De film werd gemaakt, nadat de productie van de serie werd stilgelegd vanwege de schrijversstaking die in 2007 begon.

De serie kwam na acht seizoenen in 2010 ten einde. Fuqua is bekend van films als Training Day en Shooter. Hij heeft de afgelopen jaren gewerkt aan de thriller Olympus Has Fallen met Morgan Freeman. Die film komt 9 mei uit. De regisseur heeft daarnaast nog twee andere films in de pijplijn.