Susan Boyle heeft een rolletje te pakken in de kerstfilm The Christmas Candle

Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. De Schotse zangeres maakt hiermee haar acteerdebuut. Bekende Britse namen als Sylvester McCoy, John Hannah en Barbara Flynn tekenden eerder al voor de film.

Welke rol de 51-jarige Boyle gaat spelen, is nog onbekend. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijver en priester Max Lucado. Het speelt zich af tijdens kerst in 1890 en staat bol van de engelen, wonderen en kerstwensen.

Warm ondergoed

"Ik vind het geweldig om deel uit te maken van dit team", laat Boyle weten, die zegt nog steeds moeilijk te kunnen geloven dat ze nu op een filmset staat.

"Ik vind het enig om steeds van die prachtige kostuums te mogen dragen en me ruim honderd jaar terug in de tijd te wanen. Het is nog erg koud op locatie, maar met die lange jurken kan ik gelukkig extra warm ondergoed aantrekken."

The Christmas Candle wordt geheel in het Verenigd Koninkrijk opgenomen en moet waarschijnlijk dit jaar met kerst in de bioscoop verschijnen. Of de film ook naar Nederland komt, is nog onbekend.