Chris Cooper gaat de steenrijke wapenfabrikant Norman Osborn spelen in The Amazing Spider-Man 2. Dat karakter krijgt uiteindelijk de Green Goblin als alter ego.

Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. De superschurk staat bekend als de gevaarlijkste opponent van Spider-Man.

Willem Dafoe gaf de rol van Osborn al gestalte in de vorige trilogie van Spider-Man, waarin Tobey Maguire de titelrol en zijn alter ego Peter Parker speelde.

De 61-jarige Cooper werkt momenteel aan de tragikomedie August: Osage County met Meryl Streep. Hij won in 2003 een Oscar voor zijn bijrol in Adaptation, ook naast Streep.

Mentor

Het is nog niet bekend of Cooper in het vervolg op The Amzing Spider-Man ook al te zien is als de Green Goblin. Osborn wordt in de strips geïntroduceerd als mentor van Peter Parker.

Osborn gebruikt zichzelf als proefpersoon en neemt een experimenteel serum in waarmee hij bovenmenselijke spierkracht en dito intellect krijgt, maar waardoor hij ook schizofreen wordt.

Later neemt hij de vorm aan van Green Goblin, een groen monster dat hij baseert op nachtmerries uit zijn jeugd. Uiteraard kan Spider-Man niet machteloos toekijken terwijl deze schurk de straten van New York terroriseert.

Volgend jaar

Andrew Garfield keert in The Amazing Spider-Man 2 terug als de superheld en Emma Stone zal weer te zien zijn als zijn vriendinnetje Gwen Stacey. Ook Jamie Foxx en Paul Giamatti tekenden voor schurkenrollen in de superheldenfilm, respectievelijk Electro en Rhino. De vervolgfilm moet volgend jaar april in de bioscopen draaien.