Entertainment Experience maakt in april kans op een Digital Emmy Award.  

Het filmproject waarbij Paul Verhoeven met inbreng van het publiek het drama Steekspel maakte, is genomineerd in de categorie digitaal programma, non-fictie.

Het filmproject, opgezet door productiebedrijf FCCE van René Mioch in samenwerking met kabelexploitant Ziggo, neemt het op tegen drie andere digitale programma's uit Argentinië, Groot-Brittannië en Singapore. De winnaar van de prestigieuze tv-prijs wordt op 8 april bekendgemaakt in Cannes.

Kim van Kooten

De film over een makelaarstycoon begon met een scenario van drie minuten dat werd geschreven door Kim van Kooten. Daarna mocht het publiek verder schrijven. Uit alle inzendingen koos Verhoeven samen met scenarist Robert Alberdingk Thijm de beste bijdragen.

Steekspel gaat in maart in de Nederlandse bioscopen draaien. De versie die het publiek maakte op basis van hetzelfde scenario is te bekijken op de website van Entertainment Experience.

De 74-jarige Verhoeven heeft zelf gemengde gevoelens over het project. Hij liet vorig jaar weten de kwaliteit van de inzendingen maar matig te vinden. Tegelijkertijd was hij enthousiast over een aantal creatieve ideeën waar hij zelf nooit aan gedacht zou hebben.