Ethan en Joel Coen gaan Angelina Jolie helpen bij haar oorlogsfilm Unbroken. De broers herschrijven het scenario dat al op tafel lag toen Jolie zich als regisseur aan het project verbond. 

Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. Meestal verfilmen de broers hun eigen scripts, maar af en toen nemen ze opdrachten aan.

Jolie tekende vorig jaar voor het filmproject en heeft lang gezocht naar geschikte scenaristen om het scenario te verbeteren. Volgens een bron was ze erg kieskeurig. Voordat Jolie betrokken was bij de film werkten William Nicholson, die momenteel scoort met Les Misérables, en Water for Elephants-scenarist Richard LaGravenese aan het script.

Ethan en Joel Coen werkten eerder samen met Jolies verloofde Brad Pitt. Hij speelde in hun komedie Burn after Reading uit 2008. Voor Jolie wordt het de eerste samenwerking met de broers, die in 2010 een Oscar wonnen voor hun scenario van No Country for Old Men.

Vliegtuigongeluk

Unbroken gaat over de Amerikaanse soldaat Lou Zamperini, die in 1936 meedeed aan de Olympische Spelen in Berlijn. Zeven jaar later overleefde hij een vliegtuigongeluk en dobberde 47 dagen zonder eten en drinken rond in de Stille Oceaan. Japanners namen hem uiteindelijk gevangen.

Unbroken wordt de tweede film die Jolie regisseert. De 37-jarige actrice leverde in 2011 het oorlogsdrama In the Land of Blood and Honey af over de oorlog in voormalig Joegoslavië. Jolie heeft nog geen acteurs aangenomen voor haar filmproject.