AMSTERDAM - Paul Walker gaat de hoofdrol spelen in een nieuwe film over het gamepersonage Hitman.

Agent 47, zoals de film heet, wordt geen vervolg op de film Hitman uit 2007 met Timothy Olyphant in de hoofdrol, maar een compleet nieuwe bewerking van het personage.

Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. De 39-jarige Walker is vooral bekend van de Fast & Furious-films en neemt nu het zesde deel in de reeks op.

In de Hitman-gameserie neemt de speler het hoofdpersonage op zich van een gekloonde en koelbloedige huurmoordenaar. Hij heeft geen naam en wordt in de spellen simpelweg Agent 47 genoemd. Behalve aan zijn karakteristieke kale hoofd is hij alleen te herkennen aan de streepjescode in zijn nek.

Onbekend

Waar de film precies over gaat, is nog onbekend. In de gameserie moet de speler allerhande onderwereldfiguren uit de weg ruimen zonder gesnapt te worden. Over de minstens 46 andere klonen wordt met vrijwel geen woord gerept.

Walker zou meteen na de promotietoer van Fast & Furious 6 zijn haren afscheren om met de opnames van Agent 47 te kunnen beginnen. De opnames moeten in juni van start gaan.